Grundlæggende vagtuddannelse

Bliv vagt, butiksvagt eller sikkerhedsvagt på 30 dage på Sjælland, Fyn eller i Jylland hos Danmarks største vagtskole

Bliv vagt med den grundlæggende vagtuddannelse

Tag den grundlæggende vagtuddannelse på 30 dage på Danmarks største vagtskole og bliv klar til jobbet som f.eks. sikkerhedsmedarbejder, runderende vagt, alarmpatrulje, værditransportør, butikskontrollant eller servicevagt.

Vi har hold i Aarhus, Esbjerg, Odense og København, og du tage kurset som fuldtidsstudie fra kl. 8.00-15.24 på hverdage eller som en kombination af online- og aftenundervisning med undervisning mandag og onsdag aften fra kl. 15.30-21.00.

Alle dine undervisere har erfaring fra vagt- og sikkerhedsbranchen, og du bliver taget igennem både teori og praktiske øvelser, hvor du får prøvet dig selv af i situationer, du kommer til at møde i jobbet som vagt.
Du skal være fyldt 18 år, kunne forhåndsgodkendes af politiet for at starte på kurset. Vi hjælper dig gerne både med afklaring og vejledning. 

Om kurset

Hver onsdag klokken 10 holder vi online infomøde, hvor du kan blive klogere på jobbet som vagt og den grundlæggende vagtuddannelse.
Tilmeld dig her

 • Du skal være over 18 år
 • Du skal læse og forstå dansk – se vores tilbud om kombineret dansk og vagt forløb
 • Hvis du har udfordringer med at læse eller stave, så kontakt administrationen på 4487 0100, så vil de kunne guide dig med evt. hjælpemidler. Hvis du er ordblind og har dokumentation på dette, kan din tid til den teoretiske prøve blive forlænget.
 • Du skal forhåndsgodkendes af politiet*

*Forhåndsgodkendelsen søges ved hjælp af en samtykkeerklæring, som skal udfyldes og sendes til skolen. Uddannelsesinstitutionen kan annullere din tilmelding, hvis skolen ikke har svaret om forhåndsgodkendelsen senest fire uger før kursets start.

Udfyld forhåndsgodkendelsen her

Den grundlæggende vagtuddannelse kombinerer teoretisk og praktisk undervisning.

Du bliver bl.a. undervist i:

 • Retsregler og bemyndigelse
 • Vagtfunktioner
 • Brandværn – Førstehjælp
 • Rapportering & melding
 • Kommunikation og konflikthåndtering
 • Personlig sikkerhed – Sikringsteknik
 • For ledige
  Gratis – skal aftales med jobcenteret / A-kassen
 • For personer i AMU-målgruppen*, der er i job eller er selvforsørgende:
  6.240 kr.
 • For personer udenfor AMU-målgruppen*, der er i job eller er selvforsørgende:
  21.232,70 kr.

* Har du en længere videregående uddannelse er du ikke i AMU-målgruppen. Du kan finde en fuldstændig liste over uddannelser, der betragtes som videregående uddannelser i linket her. Alle uddannelser over kategori 4 betragtes som en længere videregående uddannelse, hvor AMU-kurser ikke kan tages til nedsat pris.

Her kan du blive klogere på, hvad du kan opnå i løn f.eks. som sikkerhedsvagt eller butiksvagt med et vagtkursus fra UCplus. Hos UCplus arbejder vi med At arbejde som sikkerhedsvagt indebærer ikke blot ansvar for at beskytte ejendomme og sikre offentlige arrangementer, men det kan også være en velegnet karrierevej for dem, der søger en stabil indkomst. Lønnen for sikkerhedsvagtarbejde varierer, men med den rette uddannelse og erfaring kan du sikre dig en attraktiv løn som sikkerhedsvagt.

UCplus, Danmarks største vagtskole, tilbyder en grundlæggende vagtuddannelse, der kan åbne døren til job som sikkerhedsmedarbejder, butikskontrollant, runderende vagt og mere. Kurset strækker sig over 30 dage og er tilgængeligt på Sjælland, Fyn og i Jylland, med hold i Aarhus, Esbjerg, Odense og København. Læs videre for at høre, hvad UCplus’ uddannelse indeholder og, hvilket lønniveau, som du kan forvente.

Hvad indeholder vagtuddannelsen?

Den grundlæggende vagtuddannelse hos UCplus kombinerer teoretisk undervisning med praktiske øvelser. Kurset dækker et bredt spektrum af emner, herunder retsregler og bemyndigelse, vagtfunktioner, førstehjælp og brandværn, rapportering og kommunikation samt konflikthåndtering og personlig sikkerhed.

Hvordan påvirker uddannelsen din løn?

Selvom lønnen for sikkerhedsvagtarbejde kan variere afhængigt af faktorer som erfaring og geografisk placering, kan en solid uddannelse fra UCplus være afgørende for at sikre en konkurrencedygtig løn som sikkerhedsvagt. Med den grundlæggende vagtuddannelse og det efterfølgende vagtkort er du rustet til at søge job inden for sikkerhedsbranchen og forhandle en attraktiv løn. Lyder det interessant for dig at starte på et kursus som sikkerhedsvagt, så kontakt UCplus og lad os hjælpe dig godt i gang.

Hvad kan du forvente i løn som sikkerhedsvagt?

Ifølge kilder som lontjek.dk og Danmarks Statistik kan lønnen for sikkerhedsvagtarbejde variere mellem 19.739 kr. og 38.999 kr. pr. måned. Dette beløb kan stige efter fem års erhvervserfaring, og den gennemsnitlige indkomst for nyuddannede sikkerhedsvagter i 2019 lå mellem 29.033 kr. og 28.946 kr. pr. måned afhængigt af ansættelsessted og sektor.

Hvorfor vælge UCplus for din vagtuddannelse?

UCplus tilbyder praksisnær undervisning, hvor al teori afprøves i realistiske situationer. Underviserne har stor erfaring og indsigt i branchen og giver dig den sidste nye viden inden for sikkerhedsbranchen. Med UCplus kan du skabe et solidt netværk og få adgang til gode jobmuligheder inden for en branche i stigende vækst.

Sikkerhedsvagtarbejde er en vigtig og respektabel karrierevej, og med den rette uddannelse og erfaring kan du opnå en konkurrencedygtig løn og gøre en forskel i samfundet som en pålidelig sikkerhedsvagt. Tag det første skridt mod din nye karriere med UCplus’ grundlæggende vagtuddannelse.

Kurset tager 30 undervisningsdage.

Du kan tage kurset i Odense, Højbjerg, Esbjerg og Skovlunde.
Du kan tage kurset om dagen eller som en blanding af aftenundervisning og undervisning online. Kontakt vores administration for præcis information om, hvilke dage der er undervisning på aften/online kurserne.
Vi opstarter løbende nye hold.

 • Praksisnær undervisning, hvor al teori afprøves
 • Sidste ny viden indenfor sikkerhedsbranchen
 • En branche i stigende vækst, med gode jobmuligheder
 • Skabe netværk med bla. besøg af de førende virksomheder i branchen
 • Trygge og rolige undervisningsfaciliteter
 • Undervisere med stor erfaring og indsigt i branchen

Tilmeld dig her

Hvordan bliver man vagt og sikkerhedsvagt med en uddannelse fra UCplus?

Langt de fleste job som vagt kræver, at du har vagtkort. Du kan få vagtkort med det 30 dage lange AMU-kursus ‘Grundlæggende vagt’.

For at starte på kurset skal du opfylde adgangskravene:

• Du skal være over 18 år
• Du skal læse og forstå dansk
• Du skal forhåndsgodkendes af politiet*

*Forhåndsgodkendelsen søges ved hjælp af en samtykkeerklæring, som skal udfyldes og sendes til skolen. Uddannelsesinstitutionen kan annullere din tilmelding, hvis skolen ikke har svaret om forhåndsgodkendelsen senest fire uger før kursets start.

Hvad lærer man på et vagtkursus?

Den grundlæggende vagtuddannelse er en blanding af teori og praktiske øvelser, hvor du får lov at prøve dig selv af i realistiske situationer, du kan møde i jobbet som vagt.

Du bliver blandt andet undervist i

• Retsregler og bemyndigelse
• Vagtfunktioner
• Brandværn – Førstehjælp
• Rapportering & melding
• Kommunikation og konflikthåndtering
• Personlig sikkerhed – Sikringsteknik

Vagtkurset afsluttes med en teoretisk multible choice test og en praktisk øvelse. Består du de to tests får du vagtkort og er klar til at søge job som vagt.

Svend med en sikkerhedsvagt uddannelse

Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke tog uddannelsen 20 år tidligere.

Svend

Uddannet vagt hos UCplus

Zubair, der har taget et vagtkursus til en god pris

UCplus er virkelig et dejligt sted med en god undervisning og dygtige undervisere.

Zubair

Uddannet vagt hos UCplus

Nese med en uddannelse hos UC Plus

Et sjovt kursus, hvor vi blev mødt med respekt.

Nese

Uddannet hos UCplus

I tvivl?

Få personlig online vejledning om efteruddannelse og brancheskift hos en af vores vejledere

I tvivl?

Få personlig online vejledning om efteruddannelse og brancheskift hos en af vores vejledere.

Nyheder

UCplus er klar til at uddanne tryghedsvagter

UCplus er klar til at uddanne tryghedsvagter

Nu er der kun tre uger tilbage, inden kommunerne fra 1. maj kan begynde at anvende kommunalt ansatte tryghedsvagter, og UCplus gør sig klar til at efteruddanne vagter, så de er klædt på til at håndtere deres nye opgaver.

læs mere
Mød Zara, der er detektiv i detailhandlen

Mød Zara, der er detektiv i detailhandlen

22-årige Zara blev opmærksom på sine skarpe iagttagelsesevner, da hun som gymnasieelev var almindelig kasseansat i Netto. UCplus’ vagtuddannelse blev vejen videre, og i dag er Zara en erfaren butiksdetektiv. Læs med og bliv klogere på, hvordan det gik til og hvad jobbet indebærer.

læs mere
Cookies
Tilmeld