27.09.23 | Artikler

Daniels drøm om karriere i vagtbranchen blev til virkelighed

Daniel Öksüm vinkede farvel til jobbet som personlig træner for at forfølge sin drøm om at blive vagt. Med både den grundlæggende vagtuddannelse i bæltet og et meget lærerigt job i BonBon-Land er han nu teamleder hos Atlas Security.

39-årig Daniel Öksüm har altid drømt om at blive vagt. Nu står han foran det flotte nye boligområde Frederiksbro i Hillerød, som er et af de områder, han er sikkerhedsansvarlig for.

Top motiveret til brancheskift

“Jeg har altid haft en drøm om at prøve kræfter i vagtbranchen.”

Sådan fortæller 39-årige Daniel Öksüm, som for halvandet års tid siden besluttede sig for at gøre noget ved drømmen. Han stoppede som personlig træner og startede på den grundlæggende vagtuddannelse.

Han var så top motiveret, at han hver dag kørte over 160 km frem og tilbage fra sit hjem i Næstved til UCplus vagtskole i Skovlunde. Og da han kom hjem sidst på eftermiddagen, satte han sig ned igen og læste videre. Både fordi han synes, at det var spændende, men også fordi han var opsat på, at han skulle klare teoriprøven og den afsluttende praktiske prøve.

“Hvis jeg først er startet på noget, så gør jeg det færdigt.”

Daniels hårde arbejde gav gevinst. Han afsluttede vagtuddannelsen med imponerende resultater; i teoridelen fik han 96% rigtigt, og i den praktiske prøve fik han den højeste score; 20 ud af 20 point.

“Jeg var super glad! Og jeg var top-klar til branchen.”

Læs mere om uddannelsen til sikkerhedsvagt eller læs artiklen om Zara, der er detektiv i detailhandlen.

Vagtuddannelsen lærte mig det, jeg havde brug for

Vagtbranchen var også klar til Daniel, for han fik job med det samme. Han startede som vagt i BonBon-Land, hvor han i den grad fik mulighed for at teste alt det, han havde lært på uddannelsen.

“Du er på én og samme tid tryghedsvagt, servicevagt og samarit.”

Ved to forskellige lejligheder skulle han give den kritiske førstehjælp, og særlig første gang var hård.

“Det var en sindssyg krisesituation, men jeg blev bare ved med at sige til mig selv, ‘Du har lært det. du kan det, det er nu, du skal bruge det.’

Daniel er ikke i tvivl om, at det var øvelsen, han havde med sig fra vagtuddannelsen kombineret med hans evne til at fokusere totalt i situationen, der gjorde, at Falckredderne bagefter kunne ringe til ham og fortælle, at han havde gjort det godt, og at personen klarede det.

Job med personaleansvar på rekordtid

At være vagt hos BonBon-Land var meget lærerigt, og Daniel klarede jobbet rigtig godt. Der gik ikke længe før han blev tilbudt nyt job, denne gang hos vagt- og sikkerhedsvirksomheden Atlas Security.

Han startede med at være almindelig vagt, men efter bare 10 måneder blev han forfremmet til jobbet som teamleder, og han er hermed ansvarlig for alle sikkerhedsopgaver tilknyttet forskellige afdelinger, herunder også det store boligprojekt Frederiksbro i Hillerød.

Selvom han nu har overordnede ansvar for alle vagtopgaver og herunder også personaleansvar for 7 vagter, så er han stadig en del af den almindelige vagtplan. Han forklarer, at det er vigtigt, at han bliver ved med at holde fingeren på pulsen. Han vil gerne vide, hvad der foregår på alle niveauer, for det er med til at give ham et bedre overblik.

Kunne du tænke dig at blive vagt?

Med et grundlæggende vagtkursus på 30 dage har du mulighed for at søge mange forskellige vagtjob, fx. sikkerhedsmedarbejder, runderende vagt, alarmpatrulje, værditransportør, butikskontrollant eller servicevagt.

Tilmeld dig, og kom hurtigt i gang på vores næste vagthold.

Cookies
Tilmeld