30.06.23 | Artikler

Fra succesfuld kursist til engageret underviser: Lars deler sine erfaringer på UCplus’ vagtskole

Lars Nørgaard startede som kursist på UCplus’ vagtskole i 2021, bestod prøverne med imponerende resultater og fik arbejde med det samme. Han var så glad for skolen og de gode undervisere, at han er vendt tilbage og er nu selv blevet underviser på den grundlæggende vagtuddannelse. Han bruger sine erfaringer både som kursist og fra forskellige vagtjobs til at gøre de nye kursister klogere på, hvad jobbet som vagt indebærer.

Lars Nørgaard tog den grundlæggende vagtuddannelse hos UCplus med flot resultat. Han fik job med det samme, og nu er han også blevet underviser på UCplus’ vagtskole.

Vagtskolen åbnede døren for nye jobmuligheder

Lars Nørgaard har prøvet lidt af hvert; som semi-professionel roer havde han en interesse for kost, så han valgte at studere sundhed og ernæring på Københavns professionshøjskole. Herefter tog hans arbejdsliv et par uventede drejninger. Først blev han importør og distributør af specialøl, men da dette job stoppede på grund af coronanedlukning, måtte han overveje, hvilken vej han skulle gå.

“Jeg havde en kontakt i et vagtfirma, som fortalte, at han havde et job til mig, hvis jeg tog den grundlæggende vagtuddannelse. Så tænkte jeg, ‘hvorfor ikke?’

Jeg gik i gang på UCplus’ vagtskole i 2021 uden rigtig at vide, hvad jeg gik ind til. Men det blev en rigtig god oplevelse. Underviserne var superdygtige, og jeg blev virkelig interesseret i fagene, særligt retslære, hvor man blandt andet lærer om retssystemet og lovgivningen og om, hvad man må og ikke må som vagt.”

Lars blev så optaget af at være på vagtuddannelsen, at han også terpede teorien derhjemme, og det gav pote. Han klarede de afsluttende prøver med superflotte resultater, og som lovet var der et job, der ventede på ham.

Vigtige erfaringer fra det virkelige liv i vagtbranchen

Lars’ første vagtjob var på en byggeplads, hvor hovedopgaven var at sikre, at håndværkerne havde sikkerhedsudstyr på, og her oplevede han, hvor vigtigt det er, at man som vagt er god til at kommunikere.

“Hvis jeg skulle lykkes med min opgave, nemlig at håndværkerne respekterede reglerne, så vidste jeg, at jeg skulle skabe gode relationer til dem, når jeg gik patruljering. Jeg skulle jo fx sige til dem, at de skulle huske at have hjelm på. Og jeg oplevede, at det er virkelig vigtigt, at man snakker pænt med folk, så gik alt meget lettere.”

At Lars var god til jobbet betød også, at han ret hurtigt blev tilbudt sit andet vagtjob med mere ansvar. Nu sidder han på vagtcentralen på Københavns Universitet og har ansvar for at overvåge, hvad der sker på universitetets bygninger og håndtere de situationer, der opstår – alt fra fejlalarmer til indbrud.

Det er et omfattende job, men han synes, at han har lært det, han havde brug for, på vagtuddannelsen.

“Man bliver rigtig godt rustet til arbejdet som vagt på vagtskolen,” siger Lars og tilføjer med et smil, “hvis man vel og mærke følger med i timerne.”

Fra kursist til underviser på vagtskolen

På UCplus’ vagtskole havde underviserne bidt mærke i, at Lars var en af de dygtige og meget engagerede kursister, så da de manglede en ekstra underviser til uddannelsen, blev Lars spurgt, om det var noget, han gerne ville prøve. Han var klar til endnu en udfordring, og han føler, at han har noget særligt at byde ind med.

“Jeg synes, at det er rigtig sjovt at undervise. Jeg kan godt lide at få kursisterne til at blive nysgerrige, til at stille spørgsmål og til at tænke over tingene. For så ved jeg, at de får mere ud af uddannelsen og bliver klar til at tage vagtjobs.”

Kunne du tænke dig at blive vagt?

Med et grundlæggende vagtkursus på 30 dage bliver du klar til jobbet som f.eks. sikkerhedsmedarbejder, runderende vagt, alarmpatrulje, værditransportør, butikskontrollant eller servicevagt.

På UCplus kan du både tage kurset som fuldtidsstudie fra kl. 8.00-15.24 på hverdage eller som en kombination af online- og aftenundervisning med undervisning mandag og onsdag aften fra kl. 15.30-21.00.

Du kan tage kurset i Odense, Højbjerg, Esbjerg og Skovlunde.

Du kan tage kurset om dagen eller som en blanding af aftenundervisning og undervisning online.

Læs mere om vagtuddannelsen og tilmeld dig her

Cookies
Tilmeld