07.10.24 | Artikler, Nyhed

Opsagte slagterimedarbejdere skifter til jobs som vagter

Efter lukningen af Danish Crown-fabrikken i Ringsted står mange tidligere slagterimedarbejdere i en svær situation. Men 14 af dem har taget et stort skridt videre. I september startede de på den grundlæggende vagtuddannelse. I denne uge bliver de færdige som vagter, klar til at starte i nye jobs i vagtbranchen. Fælles for dem er, at de har været rigtig glade for uddannelsen og de ser positivt på fremtiden.
UCplus lavede et skræddersyet uddannelsesforløb for de tidligere Danish Crown medarbejdere i Ringsted.

Fra slagterimedarbejdere til sikkerhedsvagter

Pia Larsen, 51 år, var en af dem, der i mange år havde sin hverdag på Danish Crown. “Jeg havde forestillet mig, at jeg skulle bæres ud derfra,” fortæller Pia, som havde arbejdet på fabrikken i 16 år, indtil den uventede lukning. Hendes mand var også ansat, og fabrikken var en central del af deres liv. Men Pia ser nu den nye uddannelsesmulighed som et kærkomment skub i en ny retning. “UCplus og Securitas tog sig tid til at snakke med os på jobmessen, og det gjorde virkelig en forskel. Jeg var skeptisk i starten, men nu er jeg optimistisk omkring at blive vagt.”

Pia ser sig selv og hendes tidligere kolleger fra Danish Crown som en gevinst for nye arbejdspladser, netop fordi de er erfarne og modne arbejdere, der er vant til ansvar og omstilling: “Vi har allerede bevist, at vi er mødestabile og kan håndtere et job med

selvstændigt ansvar. På slagteriet havde vi mange forskellige opgaver, så vi er vant til at tilpasse os hurtigt.”

Egon Bondesen, 53 år, som arbejdede 24 år på Danish Crown, ser også positivt på, at han nu er gået i gang med at tage vagtuddannelsen: “Jeg havde regnet med at gå på pension fra slagteriet, men nu ser jeg det som en ny åbning. UCplus var gode til at forklare de mange jobmuligheder i vagtbranchen, og det giver håb,” siger Egon.

Pia Larsen og Egon Bondesen øver radiokommunikation, og de har været rigtig glade for, at undervisningen er en god blanding af teori og hands-on øvelser.

Praktisk undervisning og stærkt sammenhold

På UCplus-holdet i Ringsted, hvor undervisningen foregår, er der skabt et stærkt sammenhold blandt de 16 kursister, hvoraf de fleste er tidligere slagterimedarbejdere.

“Vi kendte jo ikke alle i forvejen, og vi har jo været vant til at have hårnet på, så det var lidt sjovt den første dag, hvor vi stod i almindeligt tøj og genkendte hinanden fra slagteriet. ‘Gud, er det dig!’ Det skabte grin,” fortæller Pia.

Frederik Andersen, der tidligere arbejdede som lageroperatør, er meget tilfreds med, at han er kommet på holdet. “Undervisningen er virkelig spændende, og vi får kompetencer, vi kan bruge direkte i vagtjob,” siger han.

For mange af kursisterne er vagtbranchen attraktiv på grund af de mange jobmuligheder. “Det er fedt, at der er så mange forskellige typer jobs og fleksible arbejdstider. Det har vi ikke været vant til,” siger Pia Larsen.

Kunne du tænke dig at blive vagt?

Med et grundlæggende vagtkursus på 30 dage kan du kvalificere dig til at søge mange forskellige vagtjob, fx sikkerhedsmedarbejder, ronderende vagt, alarmpatrulje, værditransportør, butikskontrollant eller servicevagt.

Tilmeld dig, og kom hurtigt i gang på vores næste vagthold.

Cookies
Tilmeld