19.08.21

”Jeg blev vagt for at passe på andre”

Michael er driftsleder. Han lægger vagtplaner og organiserer, men er også selv ude som vagt.

”Der er ikke én bestemt type, som egner sig til at være vagt. En morgenvagt skal kunne give et smil, når en medarbejder har glemt sit kort på køkkenbordet. En nattevagt derimod må gerne være lidt introvert, så han ikke savner selskab. Vigtigst er det, at du har sund fornuft og kan holde øjne og ører åbne.

Det meste af tiden går med at sikre mennesker og værdier ved at være betænksom. Slukke kaffemaskinen så kontoret ikke brænder af og den slags ting. Men pludselig sker der noget. Kronprinsen kommer på besøg, og man ligger i tæt dialog med PET. I glimt ser man et lukket land.

Som vagt har jeg mødt mennesker fra alle sociale lag og fra hele verden. Du er der, når rengøringen er i gang, og det er også dig, der laver aftaler med direktøren. Det vigtige er at kende virksomhedskulturen der, hvor du er og beskytte mennesker uanset status.

Jeg blev vagt, fordi jeg gerne ville passe på andre. Og det føler jeg i høj grad, at jeg gør. Måske kan det se ud som om, vi ikke laver noget. Men det er et tegn på, at alt er godt. Når vagten er rolig, kan alle være rolige. Hvis vagten en sjælden gang løber, så løb efter ham, for han løber den rigtige vej. ”