19.08.21

”Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke tog uddannelsen 20 år tidligere”

Svend startede på vagtuddannelsen lige inden Corona lukkede Danmark ned. I en alder af 63 år havde han besluttet endelig at gøre noget ved en tilbagevendende tanke om at blive vagt. Han vidste, at der var mangel på vagter, og at jobbet som vagt giver en masse frihed og ansvar.

Som ledig havde Svend allerede taget et kursus gennem jobcentret, der imidlertid ikke fik ham job.

Jobcentret var heldigvis med på ideen om at give Svend det grundlæggende vagtkursus, hvor han startede i vinter.

Da landet fra den ene dag til den anden lukkede ned, opstod der hurtigt en bekymring omkring, hvordan og hvornår han kunne gennemføre den grundlæggende vagtuddannelse og om mulighederne for job bagefter.

”UCplus fik meget hurtigt og professionelt etableret en løsning med online undervisning, så vores uddannelsesforløb kun blev minimalt forsinket,” fortæller Svend

Bekymringen om muligheden for at få job blev også gjort til skamme.

Da Svend var færdig med den grundlæggende vagtuddannelse i maj sidste år, fik han med det samme job som Vagt hos LF Vagt, hvor han i dag arbejder hos en stor international kunde.

Her oplever Svend, at han har meget frie rammer, og selv kan være med til at præge sin hverdag og løsningen af sine opgaver.

”Jeg er kun blevet mødt med en stor tiltro og opbakning fra LF Vagt”, fortæller han, og forklarer at han virkelig har oplevet at uddannelsen til vagt har givet ham en god forståelse for kundens forventninger til løsningerne af opgaverne, men også sin egen rolle, rammerne man som vagt agerer efter og de løsningsmodeller, der giver bedst værdi til kunden.

”Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke tog uddannelsen 20 år tidligere. Jeg er stolt af at være endt, hvor jeg er. Jeg er stolt af at være vagt!”