19.08.21

Rejsehold uddanner ledige til vagter i Thisted

En akut mangel på vagter og en stigende ledighed i Thisted og omegn har fået Thisted Kommune og uddannelsescenteret UCplus til at gå sammen om at oprette et fleksibelt uddannelseskoncept, hvor lokale kan blive uddannet til vagter i hjemkommunen.

Aarhus er det eneste sted i Jylland, du kan uddanne dig til vagt. Bor du i Thisted eller en af de andre Nordjyske kommuner og vil uddanne dig til vagt, betyder det en daglig rejse på mere end 170 km – hver dag, hver vej i 30 dage, som den grundlæggende vagtuddannelse tager.

Thisted Kommune tog derfor kontakt til uddannelsescenteret UCplus, der uddanner vagter i Aarhus, da kommunen blandt andet manglede vagter på kommunens testcentre.
UCplus kunne tilbyde Thisted Kommune et fleksibelt uddannelseskoncept, hvor et erfarent underviserteam rejser ud og underviser ledige lokalt i Thisted 16 dage ud af de 30 dages grunduddannelse til vagt. De sidste 14 dage foregår som online undervisning.

D. 15. marts loggede 20 ledige borgere på til deres første online undervisningstime. Den mere praktiske del af uddannelsen foregår fysisk i lokaler på Thisted Jobcenter.
En af dem er 36-årige Jesper, der har været på dagpenge i et lille år, fordi han ligesom mange andre selvstændige har oplevet en væsentlig nedgang i sin virksomhed på grund af Corona.

”Min jobcenterkonsulent ringede mig op og spurgte, om jeg kunne være interesseret i at tage det grundlæggende vagtkursus her i Thisted”, fortæller Jesper, der takkede ja til tilbuddet, da han så en god mulighed i at kunne kombinere et job som runderende nattevagt med arbejdet i sit ejet firma.

Jesper er glad for det fleksible uddannelseskoncept, der har gjort det muligt at uddanne sig til vagt, hvor der på trods af Corona-krise er gode jobmuligheder.

”Vi er en familie med fire børn. Det ville ikke kunne have ladet sig gøre at uddanne mig til vagt, hvis jeg skulle køre til Århus hver dag”, fortæller Jesper, der allerede har fået tilbudt et job som runderende vagt, når han er færdig.

”Der har ikke været meget arbejde i at søge arbejde som vagt”, fortæller Jesper glad. ”Jeg blev kontaktet af et vagtfirma, der gerne vil ansætte mig, når jeg er færdig. De havde set min profil på Jobnet,” forklarer Jesper, der tror at han vil fortsætte med at arbejde som vagt på deltid, når firmaet igen får mere at lave.